Real Madrid wint de Champions League

In de zojuist afgesloten Champions League-finale versloeg Real Madrid Liverpool eindelijk met 1-0. Vinicius, die een Real Madrid voetbaltenue droeg, greep in de tweede helft bijna de enige kans voor Real Madrid en won uiteindelijk met één treffer en hielp het team aan het kampioenschap. Dit is de 14e keer in de geschiedenis van Real Madrid dat ze de Champions League hebben gewonnen en ze hebben een nieuw record gevestigd in de geschiedenis van hun team.

Als kern van Real Madrid maakte Benzema ooit een aanvullend schot en scoorde. De Franse superster scoorde in de 43e minuut van de eerste helft. Helaas werd het uiteindelijk wegens buitenspel afgekeurd. Gelukkig greep Vinicius de kans. Het Braziliaanse genie flankeerde in de 59e minuut van de tweede helft achteraan en blokkeerde het schot van Valverde op de deur van Liverpool. Dit was ook het enige doelpunt in de wedstrijd, en daarna was het optreden van Courtois. Als laatste verdedigingslinie van Real Madrid zorgde het optreden van Courtois ervoor dat Salah, die een Liverpool voetbaltenue droeg, een tijdlang instortte.

Real Madrid wist deze belangrijke strijd te winnen. Courtois was een absolute held. Hij blokkeerde de schoten van Salah minstens 3 keer, vooral in de 82e minuut, toen Salah de verdedigende spelers van Real Madrid uitschakelde en trapte. De halfhoge bal lijkt een zeker schot, maar Courtois gebruikt nog steeds zijn arm om de bal van de basislijn. Courtois is absoluut de aartsvijand van Liverpool. Na de wedstrijd juichten en juichten de spelers van Real Madrid, terwijl Liverpool alleen maar spijt kon krijgen van het vertrek.